Najčítanejšie Recepty 

Vynikajúce domáce džemy, aké nikde nekúpite

Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom

Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút

Prísady:
600 g marhúľ (očistených a vykôstkovaných)
600 g nektáriniek (očistených a vykôstkovaných)
200 ml sektu
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3 : 1 Dr.Oetker

Príprava:
1. Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIP: Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.

Jablkovo-mirabelkový džem s ciderom

Vystačí na: asi 3 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 40 minút

Prísady:
400 g jabĺk (olúpaných a nakrájaných alebo nastrúhaných)
400 g mirabeliek (očistených, vykôstkovaných a nakrájaných)
3 vetvičky čerstvého citrónového tymianu
1 balíček Želírovacieho cukru Extra 2 : 1 Dr.Oetker
200 ml cideru (jablčný kvasený nápoj)

Príprava:
1. Na prípravu džemu vložíme do hrnca jablká s mirabelkami, umyté vetvičky tymianu, želírovací cukor a dobre premiešame. Prilejeme cider. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Odoberieme vetvičky tymianu, prípadnú penu a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

TIPY:
– Čerstvý tymian možno nahradiť 2 PL sušeného tymianu, ktorý povaríme s džemom v čajovom vrecku.

Vaše komentáre

Superbabky odporúčajú nasledujúce články